top of page

Nieuws van HART-stee

Insectenhotel.jpg

Insectenhotel

Heb je het insectenhotel gezien aan het einde van de oprit bij de Graankorrel? Hij is prachtig geworden.

Rik Visser heeft deze prachtig in elkaar getimmerd en o.l.v. Evelien van de Vendel is o.a. bij SPRING het hotel in gericht. Door een groepje vrijwilligers is de ‘Scheur in de aarde’ in de grasweide voor een groot deel ontgrast. Kinderen hebben er wilde bloemen ingezaaid.

 

Bij SPRING hoorden we het verhaal van de zaaier, en daarbij hoe wij als mensen en kinderen ook zaadjes zijn en kunnen vruchtdragen in Gods Nieuwe Wereld, door blijdschap te brengen, te bouwen aan vriendschap en vrede of je in te zetten voor de natuur. Evelien vd. Vendel vertelde ons over de cyclus van de bijen. Mooi om te horen!

Nu is het wachten op de lente, dat er bloemen komen en bijen. Op Youtube Hartstee vind je een filmpje over dit alles.

Bloemstrook.jpg

Bloemstrook inzaaien 23 apr 9.30-12.00 uur

De bloemstrook in de grasweide, de Scheur in de aarde, bij de Graankorrel willen we graag nog een stukje doortrekken. Wie helpt mee deze verder grasvrij te maken en in te zaaien?

Geef je op bij Evelien van de Vendel 06 50 12 68 97

gebed.webp

Open Kerk Viering

De 1e Open Kerk Viering was een fijne korte laagdrempelige viering. We luisterden naar muziek en een verhaal over dankbaarheid. Danken doet je goed, daarom roept de bijbel ons daar ook toe op. In onze prestatiemaatschappij vergeten we dat gemakkelijk. Daar lijkt het leven soms vooral een wedstrijd in succes hebben en nog beter presteren. Dankbaarheid actief beoefenen is een antibeweging. Om tevreden te zijn, om geregeld je oog te richten op wat er goed is, waar je blij mee bent.

 

(Het hele verhaal staat op FAcebook HARTstee en hartstee.info)
Daarna was er buiten een kampvuurtje en warme chocomel. De gebedsbriefjes uit het gebedsdoosje dat op de gebedstafel staat in de Open Kerk hebben we 1 voor 1 in het vuur gegooid, de rook nam de gebeden mee naar de hemel.

In de Open Kerk staat nu ook een Dankboom. Elke woensdag en zondag kan je daarin een dankblaadje hangen. 

De Open Kerk Viering is heel geschikt om mensen voor uit te nodigen die niet kerkelijk zijn. De dienst is kort, 35 minuten. We zingen niet, maar luisteren naar muziek, dat is voor niet-kerkelijke mensen geschikter, blijkt uit onderzoek. Verder is 1 kort hardop gebeden gebed en je kunt een dank- of gebedsbriefje schrijven of een kaarsje branden terwijl er mooie meditatieve muziek klinkt.

 

De volgende Open Kerk Viering is op 22 mei 19.00-19.35 uur. N.b. Elke woensdag en zondag is de monumentale kerk open. Vrije inloop 10.30-19.30 u

microphone-ga2b4a2ebe_640.jpg

PASSION-(meezing-)concert 10 april 19.00 uur

Het bijzondere verhaal over Jezus’ laatste dagen, met de mooiste Passionliederen, gezongen door enkele solisten en groepje zangers die de vrienden Jezus vertolken.

Omdat het bijna allemaal bekende nederlandstalige liederen zijn hopen we dat ook het publiek de refreinen gaat mee zingen!

Het verhaal wordt verteld door Maria, de moeder van Jezus.

Theo Fokkema begeleidt onze zang hartstochtelijk op piano.

Er zal een kollekte zijn voor Amnesty International en Open Doors. De locatie is nog onduidelijk, of in de monumentale kerk of buiten op het grasveld bij de Ster naast de Pannakooi.

Welkom! En neem je je buurvrouw en vrienden mee?

 

Zin om mee te doen met het Passion-meezing-concert?

Durf je het aan om een solo te zingen, bijv. Als Herodus en zing je liever als vriend van Jezus  de refreinen mee? Of wil je liever meedoen als agent of wil je graag het kruis naar binnen dragen? Geef het door aan Aline 06-1330 8571. De liederen oefen je eerst thuis m.b..v. Youtube-linkjes. We gaan oefenen op: 5 en 7 april om 19.15 u en 10 april om 16.15 uur.

palm pasen.png

SPRInG! Palmpasenstokken thuis-pakketje

Gezinnen kunnen bij HARTstee weer pakketjes bestellen om thuis Palmpasen-stokken te maken met de betekenis van alle symbolen. Het passieverhaal over Jezus kruisiging en opstanding is erin verwerkt. Afhalen vanaf 8 april Donkerslaan 1 bij zijdeur. Opgave t/m  6 april bij Marieke Loureiro 06 12 91 80 00

Nieuw-Leven.jpg

SPRInG! Nieuw leven Vr. 22 april 17.15-19.15 u.

 

Spel & creatieve activiteiten

We gaan weer allerlei leuke activiteiten bedenken!

Meeleeftheater

Verhaal Jezus leeft!

 

Gezellig samen eten voor gezinnen + belangstellenden Harkstede 

Waar: binnen + buiten bij de Ster Harkstede

Info/opgave: Aline Kruizenga 06 1330 8571

 Volgende SPRInG op 17 juni

42611F73-A5D1-4E5A-9C87-CB1E209482F2.jpeg

Aandacht voor je HART-wandeling  6 april 19.15 - 20.30 uur

We wandelen een uur, genieten van de natuur en de buitenlucht, kletsend maar vooral tijd voor jezelf, voor wat er belangrijk is, voor gebed misschien of stil zijn op jouw eigen manier.

OPZET:

We starten met elkaar bij de monumentale kerk.

Aan de rand van het dorp begint de HART-wandeling met tijd voor jezelf. Dan is er een inspirerende quote of prikkelende vraag. Halverwege kan je kiezen: een bijbelquote als spiegel of mindful wandelen - proef de natuur

Het laatste kwartier kies je of je rustig alleen verder wandelt of in tweetallen. Tenslotte drinken we gezellig koffie en thee in de Piccardtkamer van de monumentale kerk. Volgende Aandacht voor je HART-wandelingen: 6 april, 11 mei, 1 juni, 6 juli

team-3393037__340.webp

Vacatures

Wellicht lijkt het jou mooi om actief betrokken te zijn bij HARTstee en zo bij te dragen aan een of meer van onze doelstellingen. We zoeken mensen voor:

- onderhoud website, webmaster

- PR: berichten plaatsen op Facebook e.d.

- catering bijv. bij SPRInG of DorpSoep

- 3x voorbereiden SPRInG

Lijkt dit je mooi om te doen? Geef het door: aline.kruiz@gmail.com/06-1330 8571

stichting.jpg

Gebed om vrede

God van vrede, we dromen over vrede en gerechtigheid voor alle mensen, alle landen.
Hebt U niet die dromen in ons hart hebt gelegd?

Wij bidden voor Oekraine en Ethiopie, voor Jemen en Syrie
Dat er vrede komen mag, dat wapens worden neergelegd, omgesmeed tot gereedschap. Geef de mensen kracht en wijsheid om te strijden voor vrede en recht, vrijheid voor alle mensen. We bidden dat harde harten tot inkeer komen, dat verblinding naar macht wordt gestopt of opgeheven. Heer, geef dat de vrede groeien mag. Tussen landen en volken, in onze harten. 

We bidden voor onszelf in tijden van onzekerheid en angst
dat we de hoop en het vertrouwen niet te verliezen.
Leer ons door tranen heen te geloven
in een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Amen.                 

bottom of page