top of page

Nieuws van HARTstee - maart 2022

VALENTIJN ACTIE ‘Liefs in een potje’

Er zijn 68 potjes gevuld met snoephartjes en een mooie kaart. Je kon dorpsgenoten opgeven die wel een beetje liefde konden gebruiken. Heel wat namen en adressen zijn binnengekomen. Zo konden we de potjes langsbrengen in heel het dorp. Dit leverde veel positieve reacties op, een enkele tot tranen geroerd. Mooi om te doen!


YESSSS, er is SPRInG op 11 maart 17.15 - 19.15 uur ‘Zaaien en bloeien’

We gaan een mega insectenhotel maken, houtstammetjes boren, wilde bloemen zaaien, een zaden-schilderij maken, schilderen op tegels, minituintje zaaien, jongleren met pittenzakken.

We horen een verhaal over een zaaier van Jezus, en we gaan samen eten natuurlijk.

Dit keer is het bij de Graankorrel, want daar komt het insectenhotel achter bij de grasweide en de scheur in de aarde. Welkom kinderen en ouders. Bijdrage: 3 euro p.p.

Geef je op in de app-groep of bij Aline Kruizenga


Wilde Bloementuin zaaiklaar maken

Bij de Graankorrel is er een kunstwerk ‘De Scheur inde aarde’ waar 2 jaar geleden prachtige wilde bloemen stonden, klaprozen, korenbloemen. Deze bloemenscheur willen we graag in ere herstellen. Wie helpt mee om gras te verwijderen uit de ‘Scheur in de aarde’ op zaterdag 5 maart van 9.30 tot 12.00 u of in de middag om 13.30 u.? Opgave bij Evelien v.d. Vendel: evelienvdvendel@hotmail.com


OPEN KERK elke woensdag en zondag 10.30 - 17.00 uur

Welkom om hier even te zijn op je eigen manier in de monumentale kerk. Zoals schreef iemand in het gastenboek: ‘Fijn om hier even stil te zijn en te praten met onze hemelse Vader. Een dorpsgenoot.’


OPEN KERK viering 13 maart 19.00 - 19.35 uur ‘Dankbaarheid doet je goed’

Er is mooie muziek o.a. uit de Henny Vrientenmis ‘Ruimte waar het licht kan komen’

Een inspirerende bijbeltekst en verhaal over dankbaarheid.

Je kunt een Gebedsbriefje en dankblaadje schrijven, als je dat wilt, en die in de Dankboom hangen.

Nadien is er warme gluhwein en chocomel en gaan we de gebedsbriefjes buiten in een klein kampvuurtje verbranden. Zo stijgen al die gebeden op naar de hemel.

Dat alles in en bij de monumentale kerk.


DorpSoep 12 maart 17.00-18.30 uur bij de Cosis

Een eenvoudig maar mooi concept. Gewoon gezellig samen soep eten met een broodje, voor een euro per kom. Elkaar ontmoeten als dorpsgenoten.

Heb je een vraag of wil je soep koken, geef je op bij Rommy Kats (06) 41 46 86 84


Thema Tafelen 24 maart 17.30 -18.30 uur

De 1e keer was het mooi. Beetje wennen, maar een mooi kruis gemaakt en prachtige kaars versierd met symbolen. En dan samen stil rond het kruis, luisterend naar mooie muziek. Een gebedsbriefje schrijven en die aan het kruis timmeren, een kaarsje branden... heilige ruimte.

Op 24 maart gaan we Bijbels koken! Dat wordt ook vast mooi en lekker!

Welkom ben je tussen 10 en 80, gezinnen en belangstellenden, 3 euro p.p. Bij de Graankorrel. Graag opgeven bij Aline 06-1330 8571


COLLECTE VLUCHTELING-KINDEREN GRIEKENLAND

Er is gelopen door enkele mensen gecollecteerd voor deze Kerk in Actie huis aan huis- kollekte. We hebben 232,54 euro in Harkstede opgehaald. Mooi! Tezamen is er door 433 coördinatoren en ruim 7000 collectanten hard gewerkt: er is 697.000 euro opgehaald!


STICHTING

HARTstee bestaat nu 3 jaar. Bijzonder toch. Inmiddels zijn we een stichting met 3 doelen:

- Aandacht voor elkaar: ontmoeting in het dorp versterken & omzien naar elkaar

Zoals de DorpSoep en de Valentijdactie. Ook gaan we wellicht Noaberschap opzetten.

- Aandacht voor geloof: inspiratie & geloof delen op een open creatieve manier, zodanig dat iedereen, ook als je niet- of anders gelooft je kunt thuis voelt. Met de bijbel als primaire inspiratiebron. Zoals bij SPRING, Thema Tafelen, Open Kerk.

- Aandacht voor natuur: op een kleinschalige manier de natuur, zoals het insectenhotel.

Tegelijk is het als stichting makkelijker om subsidies en fondsen te werven.


STEUN & Gebed

Waardeer je onze activiteiten en wil je HARTstee ondersteunen met een (regelmatige) gift of een bepaald onderdeel steunen, dat stellen we zeer op prijs.

Ons banknummer is: NL35 ABNA 0105 9766 01.

Zo hopen we een 2e insectenhotel te realiseren bij de natuurspeeltuin/Borgstee.

Voor SPRInG en Thema Tafelen hebben we enige financiele ondersteuning nodig.

Ook is er het plan om de groenstroken bij de Hoofdweg mooier te maken met meer bloeiende planten, die ook meer diversiteit geven, wat geld kost.


Je kunt ons natuurlijk ook steunen als vrijwilliger bij een bepaalde activiteit, soep koken, gastvrouw zijn, de website beheren etc. Helaas gaat Corien Doornbos stoppen als website beheerder. Ze heeft het telkens heel mooi gedaan, maar het wordt haar wat te druk. Wie lijkt het leuk om het van haar over te nemen?

Ook vinden we het heel fijn wanneer jullie voor onze activiteiten willen bidden en voor de mensen van Harkstede. Zoals Jeremia oproept: ‘Bid voor de stad (plaats) waar je bent heengevoerd, en zet je in voor haar bloei, want haar bloei is ook jullie bloei.’


Tot ziens, Alice, Mariska, Kees & Rommy,

Marieke, Rik, Evelien en Aline


Facebook: HARTstee@HARKSTEDE;

website: hartstee.info / 06-1330 8571

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page