het team van HART-stee

 

Teamleider Aline Kruizenga

Wat leuk dat je onze website bekijkt. Mijn naam is Aline Kruizenga en ik woon bijna mijn leven lang in Harkstede, samen met man en onze 5 kinderen.

Ik ben een bezige bij. Ik houd van tuinieren, volleyballen, zingen en muziek maken. Ik werk parttime als pastor in Gieterveen, bij een kerk dus. In al mijn bezig zijn, is het belangrijk voor mij om geregeld rust en een vaste basis te vinden. Daarom beoefen ik diverse vormen van christelijke meditatie en gebed. Ik ben fan van de stilte-boeken van Mirjam van der Vegt.

Ik denk dat het geloof veel goeds te bieden heeft aan hoop en stilte en inspiratie, ook aan mensen buiten de kerk. Dat wil ik graag delen met de mensen in mijn omgeving, in Harkstede en Meerstad e.o.

Daarom heb ik Marieke Loureiro gevraagd om samen HART-stee op te zetten. En, ze zei meteen JA. En zo zijn we gestart, op 1 februari 2019 met onze 1e Stilte Wandeling.

Kernteamlid Marieke Loureiro

Marieke heeft een bijzonder gezin. Haar man woont nog in Angola (al hopen we met haar dat hij naar Nederland kan komen). Zo woont ze met hun dochter in Scharmer. Marieke is gelovig. Ze vindt God vooral in de natuur en in de stilte. Tegelijk mist ze soms wel gemeenschap, mensen met wie je iets van geloof kunt delen. Maar de kerk voelt voor haar als saai, passief en teveel voorgekauwd. Samen gaan we op zoek naar andere vormen en manieren. De activiteiten van HART-stee zijn er het resultaat van. Tja, echt anders. Actief, persoonlijk en creatief. En vol spiritualiteit.

Teamlid Stilte Wandelingen

Mariska Hooikammer

Mariska is een doener. Ze steekt graag haar handen uit de mouwen. Ze kweekt graag haar eigen groenten in haar kas bij de boerderij waar ze woont met haar gezin. Mariska is gastouder bij enkele gezinnen en ze werkt als secretaresse. 

Mariska verlangt naar stilte. 'Ik vind het soms lastig om stille tijd in te plannen. Ik word gemakkelijk afgeleid, want er is zoveel te doen. Tegelijk merk ik hoe goed het me doet. Daarom doe ik graag mee met Stilte Wandelingen en de Kaarsjesvieringen. Samen lukt het me beter om de rust over me heen te laten komen. Ook geniet ik erg van de gesprekken die we hebben in het laatste deel van de Wandelingen.'

Teamlid Messy@HART-stee

Alice Klamer

Alice is echt een moeder, die veel tijd besteed aan haar gezin. Daarbij is ze ook heel creatief. 'Ik vind het heel leuk om creatief te zijn met kinderen, om samen iets te maken. daarbij hoor ik vaak van andere ouders dat zij daar zelf niet aan toekomen. Daarom help ik graag mee met Messy-HART-stee om leuke creatieve activiteiten te bedenken die leuk zijn voor jong en oud om samen te doen. Eerder werkte ze als activiteiten-begeleidster. Nu heeft ze dat deels opgepakt als oppas.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon